Lästext
Pastej av blötfisk
1 Tag blötfisk eller sporor, förväll den i vatten, sedan slås den på ett durkslag att vattnet rinner väl av, så tag benen väl i från och läggas fisken i söt mjölk med kastanjer och russiner och murklor som måste först förvällas, när detta nu är tillsammans kokat lagomt, siles mjölken i från, när det är svält lägges det i pastejen med färskt smör där uti och frikadeller i mellan varvtals som så skall varda gjorda, man tager lutfisk som är förvälld, en god oxemärg eller njurtalg och hackas tillsammans, sedan persilj, peppar, rivet bröd och salt samt söt grädda, där av göres små frikadeller och stekes de först i smör |63|i en panna att de bliva bruna, sedan allt är inlagt så lägges lock uppå och strykes över med ägg och gräddas i ugn, så tages den mjölken som fisken är stuvat i och redes av med äggeblomma och muskot där uti och när pastejen är färdig göres ett litet hål och slås in med tratt, så är det färdigt.