Lästext
Att göra pastej av gädda
1 Tag ett par långa gäddor, fjälla dem och skär i vackra stycken, salta på dem och låt litet saltet bita in, mjöla dem och stek dem i smör att de bliva bruna, sedan lägges |61|deg i pastejpannan och lägg frikadeller deg i botten, sedan stekta fikon där på och några smör bitar där på och hackat persilja och stänkes litet vin där över, sedan tages köttsoppa och göres frikadeller och lägges där uti och ett stycke smör, rivet bröd, ansjovis, murklor som först skall vara förvällda, hel peppar, nejlikor, persilja och lök som är stött, urbrutna kräftor, när soppan är färdig och lagom tjock slås allt tillsammans i pastejet och lägges lock över och bakas i ugn, sedan den är bakader skall man genom en liten tratt hälla soppa som man måste lämna av den som slås på förrän han sättes uti ugn, |62|så är den färdig.