Lästext
Pastej av harer
1 När haran är väl rengjord lägges han i god ättika ett dygn, sedan göres en deg av mjöl och vatten, så hård som hon kan göras, så görer man en form på degen som haran kan ligga i, så gör frikadeller av oxekött och njurtalg, men intet så lösa som an frikadelldeg, så lägges frikadellen först i degen och sedan haran där på, så tager man 3 eller 4 rödlökar och skär sönder och strör ovan på stött ingefära och pepprar och nejlikor, |59|litet basilika, persilja, litet vin, degen måtte vara mycket tjock att hon intet går sönder och locket väl täckt, ett litet hål måste göras på locket, ångan går ut, så sättes i lagom varm ugn och står inne, 3 timmar på ett spjäll, går intet degen sönder så är det nog soppa på, men skulle soppan rinna av tages köttsoppa, rivet bröd, ansjovis och ättika som kan spädas in igen, NB: fläskskivor skall läggas på haran och han skall späckas med fläsk som är doppa i kryddor lika som man späckar oxstek.