Lästext
Hur man skall baka sockerbröd
1 Först tager en viktskål och lägger 9 stycken ägg uti den ena skålen och så mycket socker stött emot att det blir lika mycket socker som ägg, sedan slår man sockret ut och lägger fint vetemjöl i stället så mycket som 8 ägg, ett tar man sedan uti, sedan tar man de 9 stycken äggevitar och vispar sönder i en mässingskittel att det allt blir som skum och då slås äggeblommone där till och vispar allt väl, sedan slås sockret och mjölet, det gula av 2 citroner rives och lägges i sedan, sedan tar man en spada av björk gjord och klappar degen länge, ju längre man röret, ju bätter det blir, sedan tar man papper och håller det för elden att det är väl torrt, då tager man en sked och öser på papperet så stora etatzer[?] som en vill, så tages rivet socker och siktas över, sedan de äro på papperet så bakas de på ett siulch[?] med lock på, med nog |178|eld över på, när de tages av elden skäres de strax av med en kniv, mjölet sättes för elden att det bliver väl torrt. Så är det färdigt.