Lästext
Kycklingpastej
1 Till ett lagom fat tages 4 stora kycklingar, hugges sönder som frikassé, kokas, lägg stycke smör, hel muskotblomma, tag kastanjer, koka dem för sig, tag murklor, bryn den i smör, tar man 1 fat som man vill hava pastejen på, tager man erdkolor lägger på fatbredden murklor, kastanjer, fiskfrikadeller, köttfrikadeller, sedan lägges köttet och muskotblomma i varvtals mit köttet närmast över degen, skav köttet, läggas citron, lägger man där uti hela lemon, så blandar man med som soppa halva parten vin och lägges, lägg än socker där uti, så slås soppan över, sedan lägger man över degen, salta något litet emellan vart varv, sedan reder man av den samma soppan övriga med äggulor, vin, |23|socker, muskot eller muskotblomma, skär ett lack mitt i pastejen och häller i, lägger på locket, så är det färdigt.