Lästext
Att koka en god potage
1 Tag 3 kycklingar, 4 små, de små skall flås |19|av kroppen och aktas att intet det går sönder, så tager man allt köttet av kycklingbringorna och hackar det med njurtalg, skirat smör, rivebröd, muskotblomma, 4 ägg, korinter och blandar det väl tillsammans, hackas väl tillhopa, lägg sedan smeten över kycklingen som köttet, lägg till förna, drag sedan skinnet över och sy ihop det med tråd på ryggen, lägg dem sedan i grytan, lägg smör i, fyllda kräftor, fiskfrikadeller, koka dem stora, skär den i tu och stek i smör köttfrikadeller utav lamm, ma[n]delklimpar, murklor, en citron skuren i skivor ma[n]del lång skuren, kastanjer skurna i remsor, suckat i skivor skuren, sockerrötter heller fyllda morötter, alltsammans kokas tillhopa, lite hel muskotblomma, riven muskot, red utav med ägg, vin |20|och socker att hon blir lagom tjock och lagom sött, när man anrättar skär man i tu de fyllda kycklingar och lägger dem i kring de 3 ofyllda: så är det färdigt.