Lästext
Det tjocka sockerbröd görs som annat sockerbröd, nämligen
1 Äggen väges och sockret och vetemjölet, dessa tre persedlar väga lika, är mjölet skönt och utvalt kan det väga 7 lod minder, har man proberat mjölet så kan man väl finna sig om man tager litet till vikten heller 4 lod mindre, när allt är färdigt har man skuren suckat, smått skuren pomeransskal som är för syltat, kardemummor, muskotblom, kanel, desse krydder skäres väl grant med en vass kniv, om de äro stötta äro de intet så hög smak i bakningen som när de äro sönderskurna, men de måtte vara väl små skurna, det gula av citron är och gott där i riven.
2 Formen smörjes med skirat smör som inte är salt, den blir sen kall och slås detta alltsammans som ovanbemält är i formen och sättes i lagom varm ugn, så är det färdigt.
3 Det måste intet vänta efter ugnen sedan mjölet är i kryderna kommet, sätt i ugnen, av ett stycke kan man baka först någet sockerbröd, det går intet alltid i en form, intet slås måttet rätt fullt heller.