Lästext
Att baka goda våfflor
1 Till en kanna mjölk, 16 ägg, rosenvatten, orangevatten, kanel, ett lod muskotblomma, 1 lod kardemumma, 1 halvstop smör heller 1 mark smör till var kanna, 3 marker vetemjöl, först kokas mjölken upp och svalas att hon blir sommarljum, först klappas äggen i ett kärl väl och slås mjölken till och klappar väl, sedan slås rosenvattnet och andra krydderna till, klappar att det blir jämnt omkring, sedan klappar mjölet[?] väl in, lägg jäst i och låter stå jäsa, smörj våffeljärnet med vitt vax heller lägg smör en klump och smörj järnet med, |98|ett skålpund socker, jäst, äggen 1 lika med sockret, 1 ägg minder än mjölet, 1 skålpund mjöl, vitat vispas för sig, väl i skum, sockret rivet väl på rivjärn och sättas, bakas på papper i en stekpanna med spjäll på heller på spjäll med tårtlock, gräddas med hastig värme.