Lästext
Att göra små pastejer
1 Man tager först oxtunga och kokar henne väl mjuk, sedan hackar man henne rätt små med litet märg, har man intet märg tager man talg, sedan tager man korinter, suckat, litet sönderskurin citronskal, litet vin och citronsaft, litet skirat smör, muskotblomma, peppar, lite rivibröd, sedan tager man en kruka och sätter på elden och låter koka upp allt detta, den som behagar kan röra 2 äggblommor där uti, där till tager man en god smördeg såsom till en tårta, den kavlar man rätt tunn som en stor vid kaka, sedan öser där på av den hackade oxtungan och dess behör som lagat är, en halv sked i var hög, sedan kavlar man en så stor kaka överst som under ligger, så tager man ett ägg och klappar väl sönder och tager en liten fjäder och smörjer väl igenom |132|de små pastejer, sedan tager man den andra utkavlade kakan och lägger där uppå, där näst tager man ett horn och tager ut dem med och lägger dem upp i pannan som de skola gräddar uti heller på paper, har man formar kan man iråga på samma sätt heller i små hjärtan huru en behagar, så är det färdigt.
2 Man kan och göra av stek de små hackpastejer, kalvstek är bäst.