Lästext
Pudding som kokas i kläde
1 Man tager 1 stop mjölk som kokas upp och låtes bli kallt, sedan 7 tvärssemlor vilka skorpan skärs av över och under, skär denna sedan i små tunna skivor eller bitar och lägg i mjölken, kramas väl sönder där i med en slev, tag 1 skålpund märg eller njurtalg och skär små tärningar, så tages 2 skedblad skirat smör, några skedblad rosenvatten,|89||126| kardemummor, ½ skålpund russin och korinter, något socker att det blir sött, små skurin suckat, i tärningar, salt, tag en servette doppa den i saltvatten och sedan i skirat smör, slå puddingen i servetten, bind hårt till med segelgarn, kokas i färsk köttsoppa uti 2 timma, tag ett kvarter söt grädda, något söt mjölk, socker, litet smör som är skirat, sätt på elden i en panna, lät kokas, vispas väl, sakta tages puddingen utur klädet och lägges på ett fat, slå gräddan omkring, späck honom med sönderskurna mandlar eller suckat, tag 2 ägg, men litet av vitorne och saffran, så tages några äpplen och rives där ibland.