Lästext
Fransyska limpor
1 Tag en kanna söt mjölk värma, lägg där uti ½ marker färskt smör lät det smälta, litet salt, slå 6 ägg i degen när den knådas, tag ¼ marker socker, litet anis, 2 skedblad jäst, 2 marker gott vetemjöl, knåda så länge att degen slipper av händerne, litet saffran, när degen är knådad, lät stå och jäsa, sedan knåda honom åter på nytt utan mjöl att degen slipper av händerne, sedan tag träskålar, värma dem, mjöla i botten och på bräddarne, tag deg ur tråget och lägg i var skål, litet mer än halv, lät det jäsa. Limpan skall vara så varm att papperet icke blir brunt utan varmt, när det lägges i honom, när brödet sättes i ugnen, så mjöla på brödspadan och stjälp så limpan därpå, de skola icke pickas ej heller röras ofta, det tål gräddas en timma, när det är gräddat, tag ett rivjärn och riv av skorpan under limporna, skulle degen vara för lös, så tag en annan gång 10 marker, hantera|66||103| intet brödet medan det är varmt, sedan kan det ätas med färskt smör.