Lästext
Att göra fiskpastej
1 Man tager en god gädda och tager benen och skinnet av, och hackar det rätt smått, hummer, ostron eller kräftor eller och ansjovis, vilkendera man har och hacka det i bland, blanda sedan ihop med ett glas vin, 8 stycken äggulor, 2 vitar, 1 kvarter salt, smör, en riven semla, småskuren citronskal och salt, muskotblomma, nejlikor, peppar, salt, gör klimpar därav, så tager man oxköttsoppa, ½ stop vin, skirat smör, sätt på elden, när det kokar upp, lägg klimparne däruti, lät så väl koka, så tager man en gädda som är kokad i saltvatten, plockar benen|82||119| väl ur, lägger i kittelen med rivit bröd att soppan blir samtjock, så gör man degen och lägger i pastejpannan, lägger så klimpar och fisken i soppan, citronskivor skuren överst i pastejet och lägger locket väl täppt till och låter så koka, i ugnen om man vill, kan man reda av soppan med äggulor.