Lästext
Insyltade äpplen
1 Bör vara litet syrliga, förvälles med skal, helst små äpplen - avsilas väl ifrån vattnet och radas äpplena väl in uti en burk med varvtals kryddnejlikor, små bitar kanel, litet hel muskotblomma, och par små lagerbärsblad mellan vart varv, därefter slås ovanpå kokad tjock sockerlag, som väl duger av pudersocker. Om några dagar då denna lag blir tunn, skall den hällas av och kokas om, och måtte noga observeras att då lagen blir tunn den omkokas, ty lagen bör vara så tjock att den håller sig fast på äpplena och ger smak åt dem. Dessa äpplen skall kokas in flere veckor förrn de skola ätas, och lagen väl stå över dem. Dessa äpplen uppsatte på carotte med sin tillräckliga sauce ätes som efterrätt, och inlagde med ma|11|rängkakor i form varvtals ätes som pudding. Marängkakorne gräddas då i papperslådor krusade efter formen.