Lästext
Crème à la neige
1 Man tager 12 lod äppelmos, av färska eller torra äpplen, äro de färska kunna de stekas, och sedan uttages moset. Därtill tages 12 lod rivet socker |83|och rivet skal av 2 citroner, vilket röres med en träsked i ett stenfat tills sockret är smält, då tages vitan av 6 färska ägg, vilken en i sänder vispas ¼ timme med ovannämnde massa, så att det inalles vispas en och en halv timme, och alltid åt samma led, som man begynt, sedan tages därtill saften av två citroner, därmed det fort genomröres, då lägger man det med trädskeden på fatet, och gör det jämt med ett nytt kort, (med metall får det alldelest intet röras). När det har den fason man vill, beströr man det med litet fin kanel, men ej förr än det anrättas. Denna kräm kan obakad eller och bakad i tårtpanna serveras; men får ej stå i ugnen mer än 10 högst 12 minuter, och då genast ätas, eljest faller han ihop.